Știai că linia dreaptă simbolizează drumul în viață, ascensiunea socială și mărirea? Iar cercurile – ciclul vieții și divinitatea? Copacul înseamnă trăinicie și înțelepciune, iar frunzele – prospețime. Nu sunt simple ornamente menite să facă o haină mai arătoasă. O broderie este întotdeauna un limbaj. Fiecare ornament e un simbol ce îți comunică ceva și comunică celorlalți ceva despre tine. Fiecare culoare e o stare, o emoție care transmite.

Învață să descifrezi acest limbaj cu Etnika și ți se va deschide poarta spre toată înțelepciunea străbunicilor noștri, toate speranțele, toate patimile și năzuințele lor secrete sunt aici.  Atinge-te de ele, trezește-le și poartă-le cu grijă mai departe.

Orice ornament pe care îl purtăm este un fir subțire de energie pură ce vine dinspre buneii noștri și pleacă, prin noi, spre univers. Brâul, soarele, sfoara, crucea nu sunt simple broderii ci simboluri magice, menite să aducă noroc, armonie și împăcare cu sufletul celui care le poartă și să-l apere de ghinion, de deochi, de ură și de rele.

Noi, cei de la Etnika nu ne dorim întoarcerea în trecut sau imitarea naivă a unui trai arhaic, nu evocăm nostalgii și nici nu acuzăm pierderea unor valori. Noi aducem, prin mjloace moderne, dar fără a interveni în sens, tot tezaurul străbunilor noștri în efervescența și dinamismul zilei de azi.

Cămăși, rochii, tricouri, hanorace – Etnika creează piese moderne cu elemente etnice, menite să te pună în valoare și să te facă remarcabil oriunde – la școală, la birou, pe stadion sau la terasă.